La Garone e марка за древни зърнени култури и семена, оригинално мюсли, макарони без глутен и гранулирани растителни протеини, които може да намерите на достъпна цена в супермаркета.

Нашите предци са получавали здраве и енергия от природата, благодарение на голямата сила, скрита в малките зрънца и семена. Някои от тях са наричани със символични имена – „храна на бягащия" (чиа), „неугасващо цвете" (амарант) и „кралица на зрънцата" (киноа) – и са почитани като свещени през годините. Други, като житото на траките, познато като лимец, са забравени по време на индустриализацията и реабилитирани в наши дни.

Днес тенденциите в храненето се определят от нутриционисти, фитнес инструктори и диетолози. След бума на добавките в кутийки започна новата вълна на връщане към природата и естествената храна, без допълнителни добавки и подобрители на вкуса, носеща силата на земята.

Хранителните качества на зърнените храни и варивата са оценени и от Организацията по прехрана и земеделие (FAO) към ООН. Осъзнавайки важността и хранителната сила на тези продукти, организацията обявява 2013 г. за Международна година на киноата, а през 2016 г. се чества Международната година на варивата. Организирани са множество информационни събития, фестивали и активности за разпространяване на древните знания за качествата на зърнените култури.

Продуктите La Garone разказват хилядолетната история на зърнените храни и пренасят мъдростта за храненето на древни цивилизации в съвременното ежедневие.


www.lagarone.eu
СЕРИИ
Мюсли
Зърна и семена
Витабел протеини
Макарони без глутен