Иновации
Търсенето и разработването на иновативни продукти и технологии е сред основните приоритети в нашата дейност. То е неизменна част от стремежа ни да предлагаме качествени и здравословни храни, създадени по устойчив начин. С авторските ни продукти като Белен боб и ориз Баланс се стремим да откликнем на изискванията и нуждите на съвременния човек, загрижен не само за себе си, но и за света около себе си.

Ето някои от иновативните продукти и функционалности, които разработихме в последните години.
БЕЛЕН БОБ KRINA
През 2011 година в портфолиото на Krina добавихме нов продукт – Белен боб Krina, който получаваме по разработена от нас технология.

При производството на Белен боб отстраняваме изцяло дебелата външна люспа, която изисква повече време за варене и затруднява храносмилането, като в същото време оставяме непокътната вкусната, мека вътрешност на зърната. Процесът на производство е изцяло механичен..

Резултатът е бърз за приготвяне и нежен към стомаха белен боб с отлични вкусови качества. Белен боб Krina отговаря изцяло на съвременния начин на живот, тъй като осигурява по-бърза и полезна храна за трапезата на модерното семейство.


Крина съблече боба!
ОРИЗ БАЛАНС
Ориз Баланс Krina е вторият авторски иновативен продукт на нашите специалисти. Той е резултат от стремежа ни да използваме нови технологии и научни постижения, за да предлагаме по-здравословни храни.

Ориз Баланс е частично пълнозърнест ориз с перфектна хармония между здравословни и вкусови качества. Известно е, че повечето от полезните вещества в ориза се съдържат в кафявата му обвивка, но почистеният бял ориз се приготвя по-бързо и има харесван, деликатен вкус. Чрез прецизно отстраняване на точно определена част от обвивката, в ориз Баланс ние успяхме да задържим цели 40% от ценните съставки, като в същото време постигнахме бързината на приготвяне и мекия вкус на белия ориз.

Ориз Баланс е изключително подходящ за домашни ястия от европейската и близкоизточната кухня, като запазва традиционния им вкус, но има по-голяма здравословна стойност.
ЕДНА ОПАКОВКА ПО-МАЛКО
Когато се стремим към функционираща устойчивост, ние в СУИКО мислим не само за производството на нашите продукти, но и за използването им. Свръхпроизводство на опаковки, които по-късно се изхвърлят, оставя дългогодишен отпечатък в околната среда.

Ето защо разработихме иновативна технология за пакетиране – кутия, която съхранява правилно и безопасно хранителни продукти, без нужда от допълнителна вътрешна опаковка.

Така редуцираме нуждата от машини за опаковане и допълнителна енергия, намаляваме количеството на отпадъците в домакинствата и запазваме перфектното качество на продуктите на Krina и Passiflora, докато стигнат до семейните трапези.
ПАКЕТ СЪС СТИКЕР
Още една иновация, която внедрихме, е специалният стикер за по-лесно и качествено повторно запечатване на вече отворени пакети. Стикерът, който предлагаме с опаковката , е резултат от стремежа ни да осигурим максимално удобство и приятно цялостно преживяване при използване на продуктите ни.