Социално
Като семейна компания, ние в СУИКО знаем, че можем да постигнем повече, само когато сме заедно. Това е причината да се включваме в редица социални каузи, които докосват сърцата ни и подпомагат общността. Надяваме се, че така успяваме да поднесем не само храна за тялото, но и за душата.
Крина за SOS детски селища
Екстра помощ за децата в риск
Това е една от най-големите социални каузи, които подкрепяме. Вярваме, че всички деца заслужават добър живот и място, което да нарекат свой дом. И че заедно можем да им го осигурим.

От 01.06.20 до 31.12.2022 (или до изчерпване на наличните количества) пакетите ориз Екстра Крина носят логото на SOS Детски селища България. От всяка продажба на такъв пакет се отделят и даряват средства в полза на децата лишени от родителска грижа и децата в риск да загубят семейната си среда, обхванати в програмите и проектите на SOS Детски селища България.

Общата сума на дарените средства ще бъде публикувана след изтичане срока на кампанията на сайта на SOS Детски селища България.

Ориз Екстра Крина с логото на SOS Детски селища България можете да намерите в големите хранителни вериги, в кварталните магазини, както и в официалния ни онлайн магазин.
Подкрепа на медиците по време на пандемията
Заедно ще победим
Стартът на пандемията от COVID-19 през 2020 година изправи всички ни пред неподозирани трудности. В желанието си да сме част от полезни социални каузи, застанахме в подкрепа на медиците, които останаха на първа линия в борбата с вируса.

Като благодарност към техните усилия и себеотрицание, дарихме 3000 кг ориз, боб и леща, които Българският лекарски съюз разпредели. На медиците от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" осигурихме лесен за употреба респиратор с вграден кислороден монитор и бутилка за кислород за лечението на пациентите болни от COVID-19. В поредицата социални каузи предоставихме и финансова подкрепа на УМБАЛ „Софиямед" за закупуването на тестове за COVID-19.