За СУИКО
Стартирахме дейността си през 1996 г. с отваряне на малък павилион за основни храни на софийския Женски пазар. Днес, 25 години по-късно, продуктите ни се произвеждат в 6 предприятия, разположени в 4 държави. Специализирани сме в производството на ориз, както и в преработката на боб и леща. Ежедневно през пакетиращите ни машини преминава многообразие от зърнени и бобови храни, които си запазват сериозно място на регалите в страната, в региона на Балканите и в Близкия Изток.

Основно място в портфолиото ни заемат брандовете Krina, Passiflora и La Garone, както и богатото разнообразие от частни марки, които произвеждаме за нашите клиенти. Продуктите ни може да намерите в големите хранителни вериги като Auchan, Billa, CBA, COOP, Ahold Delhaize Group, Fantastiko, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro, Picadilly, T Market, 345, в супермаркети Fresh Market, Burov, както и в малките квартални бакалии, в дома на обикновеното българско семейство и в кухнята на изисканите ресторанти.

През годините сме установили стабилни търговски взаимоотношения с партньори от цял свят. Работим с фирми от над 30 държави и успешно развиваме износа на продукцията ни в района на Централна и Източна Европа, както и в Близкия Изток.

Членуваме в Международната асоциация на търговците на варива (CICILS/ IPTIC) и в Международната асоциация на производителите на частни марки. Участваме в международно значими търговски изложби и панаири като SIAL в Париж, ANUGA в Кьолн, PLMA в Амстердам и други.

Сертифицирани сме по най-високия стандарт за безопасност на храните IFS, ver. 6.1 и по Регламенти (ЕС) 834/07 и 889/08 за преработка и търговия с биологични продукти.

Като компания, следяща тенденциите за здравословен и природосъобразен начин на живот, за нас опазването на околната среда е важен приоритет. Един от устойчивите ни проекти е премахването на допълнителната полипропиленова опаковка от серията ни кутии и поставянето на продукта директно в картона. Така изцяло елиминирахме потенциалния отпадък и заложихме на екологичен материал от възобновяем източник.

Сушилните в обновеното ни предприятие за производство на ориз вече работят изцяло на гориво от възобновяем източник. Специалното оборудване се захранва от технологичния отпадък при производството - оризовата люспа. Новата технология щади природата в 2 направления: не се генерира производствен отпадък и се използва екологично гориво от възобновяем източник.

Цялата история на нашето развитие може да прочетете в Книгата за семейния бизнес в България, издадена от престижната финансова компания EY през 2020 г.